Marjan Leest....

Veel... Ik ben gek op lezen en het is ook een beetje mijn `yoga` voor niet fysieke momenten. In drukke tijden op het werk, lees ik des te meer. (Tegenstrijdig, ik weet het, maar toch is het zo.) Nu heb ik ook een kind waar het prima bij `leest` ze speelt heel zelfstandig en lief (meestal... ) en ik neem dus gerust een boek mee naar speeltuin/strand/zandbak om aan de rand te gaan zitten lezen. (Soms vind ik het dan ook jammer als de buurvrouwen er ook zijn, maar meestal vind ik het wel gewoon gezellig hoor..)

Wat lees ik...

Ik lees dus veel en ik lees ook veel verschillende dingen. Ik ben snel tevreden denk ik. Ik wissel Willem Frederik Hermans af met Jill Mansell en Martin Bril met Arthur Japin. En ik ben verslaafd aan boeken van emigranten. Dus Nederlanders met een eigen wijn chateau in Frankrijk, of een gepensioneerde Engelsman met een huis in de Provence, je kan me er echt voor wakker maken.

Een lijstje met wat ik du moment aan het lezen ben en net uit heb (en het plan is dus om dit aan te vullen wanneer ik weer een nieuw boek pas):


  • Het Domein, van Lidewij van Wilgen (dat is dus zo`n emigranten verhaal, heerlijk! Ik heb het hele boek geroepen tegen die vent `Jij wilde toch zo nodig een chateau! Maar ze gingen toch uit elkaar..)
  • Tonio van AFTH v.d. Heijden (prachtig, ontroerend, hartverscheurend)
  • De Trilogie van Kinderen van Moeder Aarde van Thea Beckman (Fantastisch om het weer te lezen, ik werd weer net zo gegrepen als toen. Wanneer was toen? Ik denk rond 1990?)
  • Voor moederdag kreeg ik `Het jaar dat ik (2X) moeder werd..` van Aaf Brandt Corstius. Ik las het diezelfde dag nog uit. Ik ben gek op Aaf, we sluiten ook aardig aan qua fases. Bij het `Het jaar dat ik 30 werd` had ik net zo`n problematische knipperlicht relatie als zij op dat moment (ik was alleen nog geen 30). Nu houd ik net zo zielsveel van mijn kind als zij van die van haar , ik heb er alleen geen twee.
  • Ik ben nog in dubio of ik `Bonita Avenue` ga herlezen, ik heb het twee jaar geleden gelezen. Maar heb laatst een ernstig leuke middag doorgebracht met Peter Buwalda dat ik het eigenlijk wel weer zou willen lezen.
  • De andere keus is een Katie Fjordie op de iPad. Altijd makkelijk en ontspannend. Ik houd jullie op de hoogte.
  • En toen was het vakantie en las ik een boel. Een heleboel. Ik ben ernstig verliefd op mijn E-reader. Nooit meer gezeur over de te grote stapel boeken die ik meeneem (ik houd aan, 1 per dag..) en altijd wat te lezen. De reader plempte ik dus `vol` (zo`n ding is niet vol te krijgen, dus niet letterlijk vol maar vol met keuzes en dan nog heel veel ruimte overhouden...) met boeken die ik wilde herlezen of nog wilde lezen. 

  • En wat las ik, onder andere:
  • Karen Slaughter, Gevallen (niet op de E-reader, als je al die boeken in papier hebt wil je het laatste deel ook bezitten... Tenminste, ik wel...
  • De Woonschool van Christel Jansen (aanrader, geef ik nu ook cadeau aan alle pensioengerechtigde collega`s. Kunnen ze nog eens terugdenken aan de doelgroep :-).
  • Nog een heleboel... Maar dat weet ik nu even niet meer.
  • Ook las ik de Fifty Shades trilogie, dat was onderhoudend. Al had ik het na 1,5 boek wel gehad met dat geseks. Je zou er een complex van krijgen...
  • En nu, wat lees ik nu... De kunst van het veldspel, van Chad Harbach. To be continued en... Wat lees jij?

1 opmerking:

 1. Het Domein heb ik vorig jaar gelezen op de regenachtige camping in Frankrijk, een heerlijk boek!

  BeantwoordenVerwijderen