zondag 16 maart 2014

Nieuw project met MyBoshi katoen!

Vorige week zag dochter de poncho van Claire van Haken en meer voorbij komen op Instagram. "Mama, wil je die voor mij maken? In precies die kleuren!". En wat doe je dan als moeder... Natuurlijk!
Later bleek wel dat de foto op mijn telefoon een wat andere weergave van de kleuren gaf dan die het in het echt waren, dus dochter was een klein beetje teleurgesteld dat de poncho zonder paars was... Maar... inmiddels is ze helemaal blij en volgt ze de vorderingen in spanning.

 


Als garen wordt in het boek Haken en Kleur (waar het patroon in staat) gebruik gemaakt van Softfun van Scheepjes. Mijn wolmevrouw verkoopt dat niet, omdat ze niet tevreden is over de kwaliteit. Ik heb nog geen reden gevonden om aan haar oordeel te twijfelen en zocht dus iets anders moois uit in de winkel.
 
 

Ik koos voor MyBoshi 2 een (voor mij? ) nieuw garen van katoen en kapok (90%/10%) wat het een losse en luchtige katoen maakt en een beetje een grovere steek geeft dan bijvoorbeeld Catania. Erg geschikt voor dit project vind ik! Ik haak het met naald 4.

 

De poncho wordt gemaakt een granny stripe en een rand van grannies. De stripe haak ik in magnolia en voor de grannies gebruik ik ook de magnolia, aangevuld met abrikoos, magenta, lowenzahn, en himbeere.


Ik haakte vanmiddag heerlijk in de tuin, wat een genot dat vroege voorjaar. Ik teken ervoor zo tot oktober!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten