maandag 24 september 2012

Home Made...

Soms heb je van die periodes dat het leven even te snel gaat, tenminste... Ik heb dat. Dan is alles opeens ietsje te.... Vier dagen werken is net een dag teveel, dochter drie dagen naar het kdv voelt net even te, 3 avonden in de week socializen met vriendinnen is net even te gezellig en die vier verjaardagen in een weekend zijn dan ook even de feestelijkheid voorbij.

Zo ongeveer begon mijn nieuwe schooljaar... Alles was net even te. Teveel van het goede vaak, maar toch teveel. De rem moest erop en gelukkig heb ik er daar een van getrouwd, dus ook dat kwam goed.

Wat mij altijd helpt in periodes als deze, is het lezen over mensen die al volledig onthaast en zen met zichzelf zijn. Die dingen doen waar ik alleen maar van kan dromen en die ook kasten opruimen, maar dan kasten waar het ondergoed al gestreken in ligt, iets waar ik niet eens van wil dromen...

Ik lees dan bijvoorbeeld bij Teunie van Eenvoudig leven en kom weer helemaal tot rust. Geluk zit inderdaad in kleine dingen en vooral in jezelf. 

Ge├»nspireerd door al die mensen die hun rust al hadden gevonden kwam ik op de markt tot een spontane actie. Bij het aanschaffen van wat aardbeien kreeg ik de keuze tussen drie soorten, waaronder een soort die `nu op moest`. En om helemaal zen met mijzelf te worden die avond, besloot ik daar eens fijn 3 kilo van te kopen en me te storten in de wereld van zelf jam maken. 
Ik kwam nog niet zover dat het meteen lukte met verantwoorde suikeralternatieven om zo ook nog een verantwoorde halvajam o.i.d. te maken, maar het resultaat mocht er toch al zijn vind ik zelf.  

Home Made Jam......


Aardbeien in stukjes

Geleisuiker en citroensap

Schone potten! 


Zachtjes koken en dan de suiker en het sap erbij

Potjes vullen en op zijn kop!

Tadaa!
2 opmerkingen:

  1. Geweldig - en zen genoeg, zou ik zeggen... ☺
    En weet je wat: mensen die hun ondergoed strijken, die krijgen vroeg of laat uitgelubberd ondergoed ☺ ☺ ☺

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker! Ik maak weleens kersenjam omdat we een kersenboom in de tuin hebben. Alleen houdt niemand in ons gezin van kersenjam :-) We doneren de meeste kersen dus maar aan de vogels.

    Ik ben aan het 'ontrommelen' en maakte van 7 bewaar/herinneringsdozen er twee. Er moest dus VEEL weg. Dingen waar ik voorheen veel moeite mee had, gingen nu moeiteloos weg. Al moet ik wel toegeven dat ik die tien jaar aan agenda's (!) eerst allemaal bladzijde voor bladzijde gefotografeerd en gepdf=t heb voor ik de agenda's weggooide. Want je zou het nog weleens nodig kunnen hebben... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen