zondag 17 februari 2013

Van links naar rechts...

Met recht de titel van dit blog, past goed bij mij en mijn leven. Iets om soms tegen te vechten, maar het levert ook teveel leuke en mooie dingen op. Dus we houden het maar zo. (Daarnaast is het maar de vraag of vechten tegen zo`n overheersende karaktereigenschap ├╝berhaupt kans van slagen heeft.... )

Het was lange tijd stil hier. Het opruimen kwam weer in het verdomhoekje terecht waar ik het bij de start van dit blog uit vandaan had gehaald. Inmiddels hebben we hier een heuse mevrouw die een keer per week komt schoonmaken en ik houd nu al van haar met heel mijn hart. Naast het feit dat ze heel fijn schoonmaakt, is het feit dat er iedere week een schoonmaakprofessional mijn domein betreedt een zeer grote stimulans om de rommel binnen de perken te houden. Twee vliegen in een klap dus.

Toen ik dit blog starte wist ik natuurlijk al een klein beetje dat ik geen 365 dagen kastjes ging opruimen, vandaar de titel waarschijnlijk. Wat ik toen ook al wist is dat ik het schrijven van stukjes voor een (al is het zeer klein...) publiek wel heel leuk vind. Daar ga ik dus vanaf nu weer vrolijk mee verder.

Een waarom nu? Ik start deze week met het afkicken van suikers en `ongecompliceerde` koolhydraten. Ge├»nspireerd door onder andere `Maar allerminst Saai` en na het lezen van het boek van Amber Alberda vond ik dat het hier voedingstechnisch wel wat bewuster kon. Ook al gebruik ik nauwelijks kant en klaar producten of `pakjes en zakjes`, biologisch is hier bijvoorbeeld nog geen standaard keuze. Daarnaast heb ik flink overgewicht en wil ik daar graag vanaf op een verantwoorde manier. Crashen met bijvoorbeeld Cambridge is soms heel aantrekkelijk, maar ik weet dat ik dan na een jaar echt een probleem heb. De Weight Watchers zijn al jaren mijn beste vrienden (Ik vooral die van hen gok ik, zeker als ik de bedragen die ik naar ze heb overgemaakt op zou tellen.) en uit dat feit alleen al blijkt dat dat voor mij dus ook niet echt werkt.

Een compleet andere boeg wordt het dus voor mij. En ik begin nu, omdat ik vakantie heb. Met de gevreesde suikerdip in het vooruitzicht lijkt dat me wel zo verstandig.

Tot morgen.

2 opmerkingen:

  1. Wat goed van je! Ook ik ben fan van Amber Albarda, en ben met hulp van haar tips al een heel eind onderweg in de goede richting. De laatste tijd helaas weer wat teruggevallen. Maar ja, het gaat niet om het vallen maar om het weer opstaan. Toch? Ik lees mee, en wens je veel succes!

    En gefeliciteerd met de schoonmaakster! Wat goed! Wat leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal leuk dat je weer meedoet. Ik ben ook weer begonnen!

    BeantwoordenVerwijderen