maandag 17 februari 2014

Baby My Boshi, My Boshi Baby!

Het is, na het wat fijnere werk van de omslagdoek, grannies en sierrandjes nu weer even heerlijk My Boshi mutsen haken. Ik had nog wat `verzoeknummers` liggen waaronder een voor een baby My Boshi en ik wilde graag een kraamcadeautje haken voor mijn nichtje die net bevallen is van een dochter.

Met het boek van My Boshi kwam ik er niet uit, het kan natuurlijk zijn dat ik te wijd haak. Maar de muts voor een hoofd van ongeveer 50cm past mijn 4 jarige makkelijk. Een baby hoofdje (ondanks dat de omtrek 46 cm was volgend de trotse moeder) ging hier echt in zwemmen.


Na wat geavanceerd google werk (met name omdat ik een grannystripe muts wilde haken, maar dat werd het uiteindelijk toch niet) kwam ik via Kidsdolls bij een beproefd babymutsje wat ik aanpaste naar mijn wensen.

Ik begon volgens het patroon met 4 lossen, sluiten tot een ring met een halve vaste en haakte twee lossen. Iedere toer heb ik gesloten met een halve vaste en vervolgens twee lossen gehaakt.

Vervolgens:

1. 8 stokjes in de ring
2. Alle stokjes verdubbelen.
3. Alle stokjes verdubbelen.
4. Alle stokjes een keer haken.
5 t/m/ 11 alle stokjes een keer haken
12. Toer vasten haken voor de rand.
Ik haak erg los en ik denk dat mijn muts daarom wat groter uitviel dan het patroon, daarom vermeerder ik na toer 3 niet meer en voor een kleinere baby (deze is zeker voor een baby van een half jaar of ouder) haak ik toer 3 de volgende keer met 1 stokje, 1 stokje verdubbelen.

Ook vond ik het effect van de stokjes er leuk, bij My Boshi haakte ik tot nu toe alles in halve stokjes, maar denk ik wel dat de halve stokjes warmer zijn. Dat wordt bij de volgende muts dus het uitprobeersel.Vervolgens ging ik op zoek naar een bloem en door de rustige kleuren leek een wat wulpser model me wel geschikt. Nu heb ik in oktober een workshop rozen haken gevolgd en die roos heb ik vervolgens nooit afgemaakt, zo`n priegelwerk vond ik het. Maar oefening baart blijkbaar echt kunst,  in een half uurtje zat de roos in elkaar en haakte ik er twee blaadjes bij alsof het niets was. 


Vanochtend gaf ik de muts aan mijn nichtje, ze was er erg blij mee en ik heb beloofd dat als de muts in oktober te klein is ik een grotere haak. (Voor nu is hij echt nog veel te groot voor de kleine Valeri)

1 opmerking:

  1. Hoi Marjan, welke my boshi heb je gebruikt voor deze leuke muts?

    BeantwoordenVerwijderen