woensdag 5 februari 2014

Voorlezen


Tijdens de Nationale Voorleesdagen plaatste ik op facebook een foto van `ons` voorleesboek van dat moment met de vraag: En wat lees jij voor tijdens de Nationale Voorleesdagen?

Natuurlijk was ik van plan daar direct een inspirerend blogje aan te wijden, maar zoals wel vaker schoot dat er een beetje bij in. Omdat voorlezen hier in huis gelukkig niet iets is wat wij beperken tot de voorleesdagen vond ik dat het nu ook nog wel kan.

Wij lazen toen en nu nog steeds `De Kinderen van Bolderburen` van Astrid Lindgren. Een klassieker voor mij, want wat heb ik haar verhalen stuk gelezen als kind. Ik geniet nu dus bijna nog meer dan mijn dochter van deze `rerun`.
Dochter geniet ook met volle teugen. Vorig jaar heb ik ook al eens een poging gewaagd, maar toen was de rode draad in het verhaal nog niet helemaal haar ding. Zo leuk om nu te zien hoe ze zich ontwikkelt op dat gebied, ze vertelt tijdens het eten al waar het verhaal van Bolderburen straks over zal gaan (aan het eind lezen we alvast even de titel voor het verhaal van morgen) en waar het gisteren over ging. Blij om te merken dat mijn liefde voor Astrid in ieder geval voor wat betreft Bolderburen wordt gedeeld.

Op mijn oproepje op Facebook kwamen erg leuke en verschillende reacties, hieronder een kleine selectie. En natuurlijk de vraag, mocht voorlezen nog op jou van toepassing zijn.... Wat lees jij voor op dit moment?

Robin en God
Markies Kattenpies
Michiel van de Hazelhoeve (net zo`n Lindgrenfreak als ik die moeder :-) )
Echte Muizenliefde is als kaas
Pluk van de Pettenflet


1 opmerking:

  1. Bolderburen was hier ook een groot succes! En hetzelfde verhaal als bij jou: ik las het als kind, en vond het ge-wel-dig. En toen ik het voorlas kwam dat gevoel van toen weer helemaal terug.

    BeantwoordenVerwijderen