woensdag 9 mei 2012

#11 De koelkast

Gisteren las ik in het boek `Opgeruimd` dat je je koelkast het best kunt schoonmaken de dag voordat de vuilnisbak geleegd wordt. Ping... Kastje voor vandaag was geboren. En dat viel eigenlijk best wel een beetje tegen. Het was meer werk dan ik dacht. We hadden het ook minder goed bijgehouden dan ik dacht en onze `normale` methode (zaterdagochtend als man de grote boodschappen haalt = een lege koelkast) is toch wel iets  makkelijker. Omdat er dan bijna niks in staat, eigenlijk logisch.

Ok, ondanks dat het tegenviel was het wel een nuttig kastje. En ik moet ook even op zoek naar oplossingen voor bepaalde dingen.


De echte `voor` foto ontbreekt. Even niet aan gedacht. Hierbij dus onze lege koelkast.
En dit kwam er uit... 
(Mijn keuken is echt een enorme zooi, zag ik op de foto :-), daar doen we dus straks meteen maar iets aan!)


En toen moest dit nog...

(Ik zie nu dat het bovenste rekje er niet op staat, dat is jammer voor jullie want dat was/is een chaos :-) )

Ok, aan de slag. Sopje in de gootsteen, microvezel doekjes in de aanslag en soppen maar. Aan het soppen kon ik merken dat het alweer even geleden was, dat maakte me nieuwsgierig naar de THT data van de spullen die nu op het aanrecht staan.


4 komkommers en 2 bosjes lente ui zijn wat veel van het goede.
Nu heb ik net gisteren de eerste radijzen geoogst van onze balkonmoestuin. Ook ben ik maandag naar een Tupperware party geweest. Je denkt misschien: "Wat heeft dat nu met elkaar te maken..."
Er werd een `ding` gedemonstreerd, wat ik al heb. Al een jaar of 10. En ik gebruik het nooit. Het staat te verstoffen in de kast en toen ik het net opzocht was ik zelfs even bang dat ik het weg had gegooid. (Maar nee, gelukkig niet! Het zou meer iets voor MP zijn namelijk...)

De Tupperware mevrouw vond het stom van mij dat ik zo`n geweldig handig apparaat laat verstoffen in de kast. Dat het stom is om zo`n duur ding aan te schaffen en vervolgens niet te gebruiken ben ik trouwens volledig met haar eens.

Wat kon ik er volgens haar mee doen? Guacemole maken... Dat doe ik regelmatig, ik prak dat alleen altijd door elkaar ipv de avocao`s in het apparaat te stoppen. Dat ga ik wel doen bij de volgende gelegenheid natuurlijk. Als ik eraan denk.
Maar de Tuppermevrouw vertelde ook dat zij zelf haar rauwkost erin maakt. Nu houd ik best van rauwkost, ik maak het alleen nooit. Ik eet al die spullen die erin gaan dan gewoon `groot`, fijn snijden komt het nooit van op de een of andere manier.

En nu... Nu vond ik een la vol met rauwkost spullen. En ik moest dat apparaat gebruiken van de Tuppermevrouw... Kijk. Dat is toch geen toeval meer.
Vanmiddag eet ik rauwkost van radijs, komkommer en bosui. (En tomaat, maar die doe ik niet in het apparaat).

Ok, ik dwaal af.... (Wacht maar tot ik bij de la met Tupperware ben, ik kan er uren over uitweiden :-) )


Ik was nog helemaal niet klaar natuurlijk, die deur moest nog. Toen alles op het aanrecht stond zag het er zo uit. Valt nog best tegen wat er uit zo`n deur komt.


Uiteindelijk mocht dit allemaal weg. 
In het bakje zit wat sla die niet meer lekker was. Verder viel het me gelukkig mee. Het zijn eigenlijk allemaal dingen die we zelf niet gebruiken, maar hebben gekregen of aangeschaft voor een verjaardag oid. Plus wat over de datum dingen die echt vers moeten zijn (filet, witlof, sla).


En dit is nu het resultaat. Heerlijk opgeruimd. Nieuwe indeling (Een plank een stukje omhoog voor flessen en pakken die kunnen liggen.) Al weet ik niet of het echt handig is. Er is nu een heel stuk loze ruimte.

We zien het wel, het is zo weer veranderd als het niet handig is tenslotte.

Oplossingen die gezocht moeten worden:
Iets voor de kaas. Eigenlijk eten we niet veel kaas, dacht ik.... Het blijkt nu dat dat best tegenvalt. Daar wil ik dus een nette oplossing voor.
Ook is ons vleeswaren bakje gesneuveld enige tijd geleden. Maar daar heb ik maandag iets voor besteld bij de Tupperware. Dus dat is bijna opgelost.

Intensief kastje, nu lekker genieten van de dag die wonder boven wonder zonnig en droog is geworden hier aan Zee!


4 opmerkingen:

 1. En nu ook bijhouden, hè?
  Best een grote klus. Maar je brengt me wel op een idee, ik denk dat ik straks ook de koelkast nog eens aan een stevige inspectie onderwerp.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zag bij n nicht een speciale kaasdoos, van Mepal. Zelf ook aangeschaft, bij Blokker. Nog geen tientje. Bevalt me prima, de kaasschaaf past er zelfs bij in.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kwam er inderdaad ook achter, dat vóór het boodschappen doen de koelkast best leeg is, en dat een sopbeurt dan best meevalt. Vlak voor of na een vakantie is het ook handig, dan is 'ie ook niet zo vol...

  Het ziet er bij jou in ieder geval weer netjes uit!

  BeantwoordenVerwijderen