donderdag 24 mei 2012

#18 De zoldertrap

Ja, ja, ik ben er nog... Ondanks dat ik jullie ernstig in de steek heb gelaten. Ter geruststelling kan ik zeggen dat ik best wel heb opgeruimd... Al zeg ik het zelf. Maar steeds geen fototoestel bij de hand en er dus ook maar niet over geblogd.
Wat ruimde ik zoal op de afgelopen dagen...

 • Al het losse buitenspeelgoed van dochter. Dit lag door de gehele tuin verspreid en zit nu keurig in een zwart/witte wasmand (van dat gevlochten flexibele plastic) van Ikea. Die stond nog werkeloos op zolder. Ooit aangeschaft voor het badspeelgoed (want dat zwerft door de badkamer inderdaad) maar daar was ie uiteindelijk toch te groot voor.
 • En u raadt het al... Het badspeelgoed van dochter is nu ook netjes in een draadmand opgeruimd. Beetje jammer detail hiervan is dat er in die draadmand allerlei schoonmaakspullen zaten voor in de badkamer. En die staan nu los op het plateautje boven het bad en de wc. Maar komt tijd, komt raad.
 • Ook deed ik heel veel was en is mijn seizoenswissel ook geslaagd. Zelfs de strijk is weggewerkt! Hoera!
Kortom, ik liet jullie in de steek... Maar het ontrommelen gaat hier vrolijk door!

Gisteravond ruimde ik even snel de trap naar de zolder op toen dochterlief in bad zat.


Dit is hem...  Ik denk dat er spullen liggen waar ik al bijna een jaar voorbijloop...


Deze spullen horen niet op zolder. Dochters eerste schoentjes mogen in de bewaardoos op haar kamer en de foto en het mapje mogen in de fotodoos op onze kamer.

Voor de rest van de spullen pak ik dochters wasmand (de was moet ook weer mee naar beneden namelijk, multitasking is my middle name...) en zo vervoer ik ze in een keer naar de juiste verdieping.
Die wasmand heb ik ook meteen weer nodig dus hij moet nu meteen leeg! (Een stok achter de deur kan nooit kwaad bij mij..)

Ik sorteer alles uit op de strijkplank. Onder het printfotopapier ligt een overtrek voor diezelfde plank. Die ligt meteen goed dus :-) Printpapier gaat richting printer, kleedje in de was en waszakje bij de wasmachine. We gaan lekker..

Tripp Trapp `leertje`, even aan man vragen waar de rest van die babyset is. Wel belangrijk om dat bij elkaar te bewaren. Blokje mag bij de rest van het speelgoed waar dochter niet meer mee speelt (alleen als ze op zolder is, dan is het een grote trip down memory lane...) Fluit mag terug naar beneden, voor in bad. 
Wit broekje gaat in de was (heb ik vorig jaar `opgeruimd` op de trap omdat het te klein is, maar ik denk eigenlijk dat ze het wel weer past nu ze geen luier meer draagt).

En de regenhoes voor de wandelwagen. Die mag achter het schot bij de reiswieg. (Ik weet niet of wij nu zo lui zijn en blijkbaar nooit lopen in de regen, maar ik het het ding werkelijk een keer gebruikt..)


En hieraan zag ik dat er spullen liggen die er al bijna een jaar liggen. Kleertjes van vorig jaar zomer, die te klein zijn. Kunnen mooi in de tas voor te kleine kleren. Behalve het shirtje met de naam van dochter (weten jullie die ook meteen :-) ) die lag bovenop haar herinneringsdoos en was stoffig. Is nu gewassen en kan terug in de doos.


En dan is dit het resultaat. Kan je toch bijna een traantje bij wegpinken zo opgeruimd!

(En het werkt echt! De trap beneden is nog steeds leeg! En als er iets op ligt neem ik het ook echt mee naar boven! Wijsheid komt duidelijk met de jaren, het is wel duidelijk dat ik morgen 32 word...)




5 opmerkingen:

 1. Hallo Marjan! Van harte gefeliciteerd met je 32e verjaardag. Een gezellige dag toegewenst. Je hebt er in elk geval mooi weer bij. En hopelijk nog veel opgeruimde blogs van jou hier! Vriendelijke groeten, Janneke alias Lariks

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Keurige trap weer (en nu zo houden, hoor)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd en nog vele jaren!! Je hebt er mooi weer bij. Je trap ziet er fijn leeg uit. Kan het kloppen dat je die foto op de trap al eerder op een foto aan ons hebt laten zien?
  Niet schuldig voelen als je niet blogt hoor, het gaat erom dat bij jou het opruimen helemaal in gang is gezet toch!?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd nog! En wat een goede klus. Goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen