zondag 20 mei 2012

#17 Het Hoekje in de gang...

Onze gang is een doorn in mijn oog. En niet alleen in dat van mij. Onze gang is piepklein, daarom noem ik het ook een gang en geen hal. Vroeger, toen ik nog in een klein vooroorlogs (nou jou, net na oorlogs, maar voor klinkt spannender) flatje woonde had ik een Hal. Echt een chique hal, voor een verder niet niet zo`n chique flatgebouw helemaal!

Een mooie, ruime, vierkante hal waarin een prachtige antieke commode stond. En daarnaast was er nog plenty ruimte om te bewegen, boodschappen neer te zetten en te laten staan tot je ze nodig had, je was neer te gooien en zelfs te dansen als je zin zou hebben om te dansen in de hal (moest je wel even die rommel weghalen natuurlijk, maar je snapt het idee..) Enfin... Die hal is niet meer en nu heb ik een groot huis, maar een gangetje. Een piepklein gangetje. En daarin staat ook nog de enorme wandelwagen van dochter. Eigenlijk gebruiken we hem bijna niet meer, maar ja.. Hij staat er en hij moet ook daar staan want verder hebben we geen plek.

Maar goed, dat gangetje van ons. Daar staat dus die wagen (onder de kapstok) en naast die wagen is nog een stuk vloer over. En wat gebeurt er met stukken vloer die `over` zijn.... Juist ja, daar komt een heleboel terecht wat daar niet moet liggen.

Goed, op deze mooie lentedag een mooi klusje om eens snel korte metten mee te maken.


Dit is het hoekje... Ahum, ja, euh... Ik kan er verder ook weinig aan toevoegen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet eens weet wat er onder de bovenste laag huist. Eigenlijk wel spannend....
 Beginnen bij het begin. Col kan aan de kapstok (daar is hij waarschijnlijk ook vanaf gevallen), net als de blauwe tas. En dan...


 

Tennisracket en paraplu... In de meterkast. Past precies.Dit ligt er dus onder de winterschoenen van dochter. Schaatsjes, een koffer en een muziekbeer. 
De schaatsjes gaan naar de schuur. De schoenen naar de trapkast, bij de rest van de verzameling. Schoenen kunnen op MP in september oid.


Deze spullen heeft dochter van de buurvrouw gekregen ongeveer een jaar geleden. Ze mogen nu naar de kringloop. En dan is dit toch een keurig hoekje.

Al schrok ik wel van de spinnenwebben. Die heb ik meteen even weggehaald toen ik ze hier op de foto zag :-) IRL waren ze me echt niet opgevallen, eigenlijk erg...

5 opmerkingen:

 1. Keurig hoor! Nu lijkt je gang vast een stukje groter

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kijk dat is toch een stuk netter :D en een stuk ruimer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het nu weer een keurig hoekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel netjes - maar ik vraag me een ding af: als jij de hal zo klein vindt dat je'm gangetje noemt, maar er past wel een wandelwagen in. Dan vraag ik me af hoe wij onze hal moeten noemen... Er past beslist geen wandelwagen in, ook geen lightbuggy die opgevouwen is. (Wij hebben jarenlang ons woonkamertje met een a twee wandelwagens gedeeld). Waarschijnlijk komen we dan uit op "Doorloopkast" of zoiets....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben je aan het genieten van het mooie weer? Of te druk voor opruimen? Ik hoop het eerste..maar zal geduldig wachten op je volgende opruimblog. Wat betreft de gang: herkenbaar, dat gemis aan ruimte. En met kinderen lijkt het me moeilijk de gang leeg te houden...maar je bent er iig goed mee bezig. :)

  BeantwoordenVerwijderen