vrijdag 11 mei 2012

#13 Project Trapkast...

Vandaag niet zomaar een kastje, mandje of doosje... Nee, vandaag is de start van een heel project. Eigenlijk zit ik hier al de hele vakantie tegenaan te hikken. Ik vond dat ik het best in een keer kon doen. Maar daar kwam het niet van, had ik dan net even de tijd of de zin niet voor. En toen dacht ik opeens... Dat is natuurlijk ook helemaal niet de bedoeling van dit project. Kies een doos/plank/kist en stort je daarop en daarna doen we de kast weer dicht. Tot de volgende keer.

Een eye opener die ervoor zorgde dat ik vanavond, na drie wijn bij de borrel en het eten (het is weekend tenslotte en een fijne vriend die kwam eten), een zeer ontspannen in bed leg sessie van dochter (Dat is het voordeel van een half uur te laat naar bed, dan is ze te moe om te protesteren :-) ) en de aftocht van man en vriend richting kroeg, toch nog ging beginnen met die kast. En ook nog iets meer deed dan gepland. En ook een beetje dankzij jullie dames, wat leuk dat er steeds meer mensen meelezen! Daar blijf je gemotiveerd van!

Ok, ik dwaal af (is ook die wijn natuurlijk...). De trapkast. Schrik niet.


Ja ik schaam me diep...
In eerste instantie wilde ik me concentreren op die zwarte doos rechts. Maar... Bij nader inzien doe ik de hele plank.


Dat knapt al aardig op... Doekje, sopje, klaar.


Dit kwam eruit, minus de zwarte mand met het witte kleedje. Die heb ik van dochters kamer meegenomen om de zwarte doos mee te `splitsen`. Het wordt een `feest`mand, met slingers opblaas cijfers, kaarsjes voor verjaardagstaarten etc.


Kijk maar.. Zo gepiept.


Dit vond ik ook nog. Een maatbeker van de staafmixer waar ik dochter traktatie in heb gestopt met haar tweede verjaardag... In juli 2011.


Het doosje van mijn werktelefoon moet ik bewaren. Het doosje van de oplader voor in de auto past er helaas niet in en is ook kapot. De auto-oplader gaat uit het kapotte doosje en in het doosje van de telefoon. Scheelt weer.
De snoertjes gaan in het laatje met de snoeren, dat zoek ik tzt uit.De boekjes stuur ik vaak op als er een baby wordt geboren oid. De spullen rechts gaan naar boven, kerstspullen in mei... Het heeft wel iets.


Dit gaat weg, een stapeltje karton. Veel verjaardagskaarten. Allemaal nog even gelezen met een glimlach en nu met een gerust hart in de papierbak. En een zak met afval.


En zo gaat het terug. Van links naar rechts:
post, servetten en kartonnen bordjes, huishoudelijke dingen (batterijen, lampen, viltjes voor onder de stoelen etc.) klei van dochter (ze mag veel zelfstandig pakken, klei hoort daar niet bij :-) ) en telefoon doosje. 

Wat viel dit mee! Nog geen 20 minuten!

(Ik dacht dat dit de ergste plank was, maar ik vrees nu wel een beetje voor de plank hieronder. Gelukkig moet ik daar nog bakken voor kopen. Kan ik nog even mijn kop in het zand stoppen...


3 opmerkingen:

  1. kijk dat doe je goed... de trapkast is hier ook een doorn geweest, ik hik enorm aan tegen de vloer maar wil deze morgen toch gaan aanpakken want dan is hij klaar :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. nou.... moet je kijken, minder dan 20 minuten en zo'n resultaat!! super, zeg. en respect hoor, na 3 wijntjes nog de puf opgebracht. knap!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens mij gaat die volgende plank veel makkelijker dan deze, als ik het goed zie op de eerste foto staan er nu al veel spullen op die toch bij elkaar horen. Maar... Succes!

    BeantwoordenVerwijderen