zaterdag 19 mei 2012

#17 De Senseo

Jullie denken misschien dat ik nog steeds aan het bijkomen ben van mijn avondje uit en daardoor niks meer doe aan mijn kasten project.... Niks is minder waar.

Ge├»nspireerd door haar begon ik donderdag aan de seizoenswissel van mijn kledingkast. Dat betekent dat ik in een keer 2 kasten en wel 2 lades, 3 planken en een kledingrek aanpak.
Ik begon wat impulsief dus ik had geen fototoestel bij de hand. Ik ben inmiddels bijna klaar, maar wil er pas over bloggen als het echt helemaal klaar is. En dat betekent dat de wasmand met strijk die uit deze spontane actie is voortgekomen eerst weggewerkt moet worden. Daarover dus later meer.

Tegelijkertijd krijgen wij hier thuis een nieuw zonnescherm (het hangt inmiddels) en dat geeft nogal veel extra huishoudelijke klussen.

Tijdens het bijwerken van de troep dacht ik... Dat Senseo apparaat van ons heeft kuren. Waarom zal ik me daar niet eens op storten.

En nadat ik met de iPad even had nagekeken of ik een Senseo ook gewoon met azijn kan ontkalken toog ik aan het werk. Voor ontkalkdummies die net als ik eerst moeten googlen hoe het moet, hierbij de instructies in beeld.

Vul het reservoir met water en een flinke scheut schoonmaakazijn.
Plaats een bak onder de Senseo, zorg dat hij groot genoeg is om het water uit reservoir op te vangen.Vergeet niet, zoals ik, de laatste koffiepad te verwijderen...


Druk op de knoppen voor 1 en 2 kopjes. Tegelijkertijd!
(U merkt, er ging voor mij een wereld open!)
      
     Helder, stinkend water moet eruit komen!

Na drie keer spoelen met azijn (ik had de smaak aardig te pakken), nu drie keer spoelen met  normaal water.Ondertussen sop ik even het toebehoren (eerlijk gezegd doe ik dit normaal gewoon in de vaatwasser, maar ja, mijn blog wil ook wat natuurlijk..)
Tadaa! Een blinkend schone Senseo, van binnen en van buiten.  De koffie nog niet geproefd (wij drinken niet zoveel koffie, vandaar de onwetendheid over het gebruik van de twee knopjes denk ik...)

2 opmerkingen:

  1. Nou, dat is een dankbaar resultaat! En succes met je kledingkast verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. lekker hoor :D wij gebruiken hem niet veel maar reinig hem wel regelmatig...

    BeantwoordenVerwijderen