vrijdag 4 mei 2012

# 7 Dressoir

De dochterdag van vandaag werd mede mogelijk gemaakt door mijn drift van gisteren... Na het eten ging man dochter naar bed brengen en ik besloot alvast een blik te werpen in mijn dressoir (Heet dat nog zo? Ik kon geen hippere benaming bedenken en besloot het beest toen maar gewoon bij de naam te noemen)

In eerste instantie dacht ik alleen de rechterkast onder handen te nemen en dan ook nog alleen de bovenste plank. Ik liet me echter een beetje meeslepen...
Ook door de spullen die uit de kast kwamen, er lagen spullen in die ik eigenlijk ergens anders wilde opbergen en spullen die op een verkeerde plank terecht gekomen waren en in deze toestand niet terug konden naar de juiste plank. Uiteinlijk heb ik dus de hele kast aangepakt.De eerste `oogst`, dit is de inhoud van alleen de plank rechtsboven. Hierna besloot ik om de hele kast `te doen`.
De drank (die wij niet drinken, wijn en bier zijn meer aan ons besteed) staat prima in de kast. Alleen passen de grootste flessen enkel op de bovenste plank, dit kwam me gisteravond opeens helemaal niet meer uit :-) Ik wilde de flessen ook naar de linkerkast, zodat ze naast de wijnglazen staan. Leek me logischer. Dat op het oog zo simpele besluit had als gevolg dat ik de hele kast onder handen moest nemen...
Wat ligt er verder in de kast? Zeven flessen/tubes zonnebrand :-) (Als iemand nog een tip heeft voor zonnebrand geschikt voor een kindereczeemhuidje graag... ), een stapel kook- en reisboeken. En nog wat verdwaalde andere boeken (mijn Postsecret boek... Hoera!). Ook ligt de dartmap van mijn man in de kast, wat losse ledenpassen konden er meteen in terug (het maakt mij niet uit dat de heren niet meer meedoen, geen losse troep meer in `mijn` kast!). Een leeg doosje van de paashangers, spelletjes (moeten in de kast links, geen plek..) een kapot fotolijstje en pasfoto`s van dochter.

Ok, laten we beginnen...


Dit stapeltje kookboeken gaat naar de kringloop en alles op de rechterfoto gaat weg.


Van de zeven flessen zonnebrand houd ik er twee. Man en dochter zijn kritischer mbt de zonnebrand, mij maakt het niet zoveel uit maar factor 50 vind ik toch teveel van het goede. Deze twee mogen dus blijven en daar smeer ik me deze zomer mee in.
Spelletjes moeten verhuizen van rechts naar links... En de chocolade... We krijgen regelmatig chocolade, maar we houden er allebei niet zo van. Na een dinertje geef ik het nog weleens bij de koffie. Ik bewaar ze dus wel.

Verborgen schatten.....

 Ik wist niet meer dat ik het had, dus cadeautjes bij het uitruimen van de kast! Een aansteker voor de kaarsen (handig!), serviesje gekregen met de geboorte van dochter (Ze heeft er vandaag meteen de hele middag thee mee geschonken.), zilver bestekje met dochters naam (gekregen van mijn oma, wist ik eigenlijk wel dat het er lag maar vergeten...). Leuke puzzel (laat ik nog even dicht, dochter heeft genoeg speelgoed en het kan ook prima als cadeautje.) En als laatste opblaasbare cijfers voor mans 35e verjaardag. Inmiddels wordt hij 38 in augustus, maar dochter wordt drie deze zomer. Ik wilde al een bak maken voor de slingers etc. daar kunnen deze mooi bij. Die bak komt ook in deze kast heb ik gisteren besloten, dus ze mogen hier blijven liggen in afwachting van de bak.Spullen voor de kringloop, de doos is inmiddels vol. Dit moet maar even op de kast tot we gaan en ik een vervoersmiddel heb bedacht...
En zo is het geworden... Onderin al onze spelletjes. (Ik ben vergeten een foto te nemen van de stapel uit de kast.. Een spel heeft het veld moeten verlaten, Triviant met dvd, ooit gewonnen met de PubQuiz hier in het dorp. Gaat naar de kringloop of naar school. (Ik denk alleen dat het te moeilijk is voor mijn leerlingen, daarom twijfel ik nog.)

De zwarte mand onderin bevat cadeautjes op voorraad en rechts liggen mijn oude fotoboeken. Gekregen van mijn moeder toen we gingen trouwen. Ik denk dat ze uiteindelijk naar boven gaan, maar voor nu liggen ze hier prima.

Een hele klus, bijna anderhalf uur, maar heerlijk opgeruimd! En morgen nu echt naar de kringloop!
7 opmerkingen:

 1. wauw dat is een hele verandering, maar wel lekker opgeruimd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er weer keurig uit. Heb je nu ook de neiging om de hele tijd de deurtjes open te doen om te kijken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die neiging heb ik inderdaad en daarnaast ook de drang om iedereen die hier langskomt even de binnenkant van mijn kast te laten zien... Gelukkig was het mijn zus, die kan wel wat hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn kinderen hadden ook altijd exzeem. Bij hen ging het prima met zonnebrandmiddel van Weleda!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weleda... Ga ik proberen. Ik heb nu iets anders van De Tuinen, als ik de verpakking mag geloven zit daar niks aan paraffine en andere toevoegingen in. De uitslag was ook wel een stuk minder dan de vorige producten die ik heb geprobeerd maar toch wel een reactie. Weleda klinkt goed.

   Verwijderen
 5. Zooo, je was even bezig, maar het resultaat mag er wezen!
  Het zonnebrandmerk Vision schijnt goed te zijn voor gevoelige kinderhuid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vision had ik inderdaad eerder gelezen. Maar toen ik de verpakking las zag ik wel paraffine dacht ik. Het viel mij wel erg mee in prijs, mocht de Weleda niet lukken dan ga ik het denk ik toch proberen. (Volgens mij ook mini verpakkingen, dat is sowieso wel het proberen waard)
   Bedankt voor je tip!

   Verwijderen